Entuziasmul de a avea un spațiu nou pentru afacerea ta se poate exprima liber abia după ce se termină operațiunea de curățenie. Și nu este deloc ușor, ba chiar este riscant să tratezi acest subiect în mod superficial. Fie că este vorba despre o renovare la birou, fie că ai închiriat / cumpărat / construit un spațiu cu totul nou, nu se poate vorbi despre darea în folosință imediat după ce a plecat echipa de meșteri. Este absolut necesară o intervenție pentru curățenie generală specifică – mai bine spus, curățenie după constructor.
De ce este această curățenie după renovare diferită de o altă operațiune clasică de curățenie generală? Sunt o mulțime de diferențe! În procesul de construcție / (re)amenajare, se lucrează cu diverse materiale. Surplusurile și alte elemente speciale sunt dificil de înlăturat. Mai mult decât atât, o acțiune neprofesionistă poate pune în pericol noile finisaje. De asemenea, curățenia superficială nu face ca murdăria să persiste, inclusiv resturi de vopsea, praf și nu numai.
Iată 7 elemente de luat în considerare la curățenia după construcție:
1. Eliminați toate resturile de materiale
Cu siguranță vom rămâne materiale care trebuie îndepărtate. Unele pot fi chiar periculoase, în sensul de a fi dăunătoare în contactul cu pielea sau / și dăunătoare pentru mediu, deci trebuie îndepărtate cu atenție și eliminate conform normelor specifice.
2. Îndepărtați petele
Stropii de vopsea, reziduurile de adeziv și alte astfel de probleme trebuie îndepărtate cu atenție maximă la detalii. Trebuie utilizate echipamente profesionale și mai ales soluții adecvate.
3. Ștergeți ferestrele, ușile de sticlă și pereții despărțitori
Fiecare suprafață a acumulat mult praf de la materialele de construcții, așadar totul trebuie spălat și igienizat în mod corespunzător. Din nou, contează să se acționeze cu instrumentele potrivite.
4. Îndepărtați orice autocolante de pe sticlă, mobilier, aparate
Ferestrele noi și alte echipamente, inclusiv mobilier și electronice / electrocasnice (în zona de bucătărie a spațiilor office de exemplu) pot avea lipite autocolante cu logo-urile producătorilor, instrucțiuni, elemente de protecție. Îndepărtarea acestor elemente trebuie făcută cu grijă, pentru a se preveni deteriorarea sau aspectul neplăcut al suprafețelor.
5. Curățați corpurile de iluminat
Corpurile de iluminat, alături de prize și întrerupătoare, trebuie curățate cu grijă, în condiții de siguranță. Și aici pot exista pete de vopsea sau alte resturi de materiale.
6. Spălați pereții și tocurile ușilor
Chiar și aceste suprafețe au nevoie de curățare dedicată. Dacă nu se acționează în mod profesional, se pot ignora unele aspecte importante.
7. Măturați, aspirați și spălați podelele
La final, curățarea podelelor trebuie făcută cu precizie, după ce totul este curat în respectivul spațiu. Desigur, podelele vor fi măturate și aspirate în mai multe etape, pe parcursul curățeniei după renovare, dacă este cazul.
Concluzie: pentru know-how plus intervenție ca la carte, alege o firma curatenie cluj capabilă să te ajute cu proiectul tău de curățenie după renovare. Știm noi una foarte bună, firmă de curățenie B2B, cu o îndelungată experiență în Cluj-Napoca și împrejurimi: Forbec Services, firește. Vezi pe website tot ceea ce îți putem oferi în materie de curățenie la birou și nu numai!
Image by zinkevych on Freepik