Poate ai început deja să adopți un stil de viață mai sustenabil, sau poate că vrei să o faci de acum înainte. Cert este că niciodată nu e prea târziu. Iar curățenia este printre cele mai bune activități cu care să începi. Fie că vorbim despre curățenia biroului de acasă, fie că vorbim despre curățenia biroului de la sediul afacerii tale, când nu ai o firmă de curățenie eco care să îți pună la punct întregul spațiu de lucru, este foarte important să fii atent la cum realizezi procesul de curățenie.
Curățenia ecologică nu mai este de multă vreme un lux sau o pârghie de care să-ți agăți imaginea afacerii. A devenit o necesitate de pe urma căreia ai numai de câștigat. Spre exemplu, studiile recente demonstrează că firmele care fac demersuri notabile în acest sens au parte de un randament investițional mai crescut cu până la 18%.
Iată, așadar, 6 sfaturi pe care poți să le aplici începând cu următoarea ta curățenie eco la birou
- Verifică etichetele detergenților pe care îi folosești de obicei!
Nu te lăsa influențat doar de cuvintele pompoase din reclame, vezi care sunt substanțele chimice pe care le folosesc în compoziția lor. În plus, dacă ai timp, caută și informații despre ele. Când utilizezi produse de curățat cât mai naturale, vei simți beneficiile imediat.
- Curăță geamurile cât de des poți!
Astfel, vei avea parte de multă lumină naturală și aproape că nu va mai fi nevoie să apelezi la surse de lumină artificială, mai ales în perioadele călduroase ale anului. Factura utilităților va fi mai mică și starea de bine a angajaților tăi va fi mai bună.
- Nu uita de echipamentele cu care lucrezi!
Probabil îți petreci majoritatea timpului la o tastatură. Află că un studiu relativ recent că o tastatură de birou adună cu de 5 ori mai mulți germeni decât un vas de toaletă. Așadar, cel puțin o dată pe săptămână, curăță și dezinfectează fiecare buton. Folosește un spray cu aer comprimat și o cârpă din microfirbră. Te asigurăm că nu durează mai mult de 10 minute.
- Aspiră mocheta și spală pardoseala măcar o dată pe săptămână!
Traficul intens adună praf și reziduuri care nu fac altceva decât să afecteze mediul de lucru. De multe ori, avem impresia că mocheta e perfect curată, chiar dacă am curățat-o acum câteva săptămâni. Însă, aproape mereu, murdăria se ascunde în firele dense ale acesteia, trecând neobservată de ochiul uman. În plus, cel puțin o dată la câteva luni, mochetele trebuie să fie curățate în pronfuzime cu aparatură specială pe bază de spumă uscată sau cu echipamente de injecție-extracție.
- Folosește coșuri de gunoi selective!
După ce termini curățenia, selectează gunoiul și depozitează-le în containere amenajate pentru fiecare tip de deșeu în parte. Astfel, contribui la un proces global de reciclare și îți eficientizezi întregul proces de curățenie eco.
- Apelează la o firmă de curățenie profesională eco!
O astfel de firmă analizează spațiul în care ai nevoie de curățenie și găsește soluțiile potrivite pentru fiecare colț al acestuia, fie că vorbim de birouri, spații comerciale, cabinete medicale sau unități școlare. De cele mai multe ori însă, energia ta va trebui să se îndrepte mai mult spre dezvoltarea afacerii decât pe curățeneia spațiului care doar o găzduiește.
Caută o firmă de curățenie eco care să găsească cele mai bune soluții pentru tine și valorile afacerii tale.
Noi, la Forbec Services, știm cât de mult contează micile detalii pentru succesul unei afaceri. Am învățat asta din peste cei 10 ani de experiență în domeniul curățeniei b2b. Contactează-ne la 0756 081 784, scrie-ne pe office@forbec.ro sau solicită oferta direct de pe website. O primești în 60 de secunde.
Forbec Services – firmă de curățenie eco în Cluj